“Vertrouwen is het fundament van elke goede samenwerking”

“Vertrouwen is het fundament van elke goede samenwerking”

Patrick Lambrecht kan je na veertig jaar in het vak een doorwinterde verzekeringsmakelaar noemen. “Ik werk al vanaf het begin van mijn carrière bij Verzekeringen Hoornaert en werd 22 jaar geleden ook zaakvoerder.” Samen met zijn zeskoppig team dat zowel voor particulieren als de kleinere KMO’s werkt, waakt hij over hun klantgerichte visie en persoonlijke aanpak. “Want dat blijkt voor ons te werken.”

“Authenticiteit is voor ons kantoor een belangrijke waarde”, stelt Patrick meteen. “Er is hier bijvoorbeeld weinig verloop. Zo zien onze klanten altijd dezelfde vertrouwde gezichten. Dat, plus het feit dat ons kantoor al zo’n zestig jaar bestaat, zorgt ervoor dat we vertrouwen uitstralen.”

“Ook qua communicatie kiezen we graag voor de authentiekere aanpak. Bij ons geen gladde marketing met als enige doel producten te verkopen. We geven al twintig jaar het tijdschrift Wegwijs uit, samen met een zevental andere kantoren uit heel België. Met als doel de juiste informatie geven. Dat is iets anders dan reclame maken voor ons kantoor. Sinds dit jaar sturen we ook maandelijks artikels uit via mail. We moeten ook meegaan met onze tijd. En zo onderhouden we het contact met onze klanten.”

Langetermijnrelaties troef

“Vertrouwen is van groot belang in de verzekeringswereld, daar zijn we ons zeker bewust van. We gaan daarom liever voor langetermijnrelaties dan korte ontmoetingen. Dan heb je tenminste de tijd om een band op te bouwen. Onze klanten appreciëren ook de kwaliteit, service en moeite die we voor hen doen. Daarom keren zij altijd naar ons terug. En dat geeft ons dan weer voldoening.”

“Eigenlijk is onze samenwerking met Autoglass Clinic vergelijkbaar. Vroeger zat hun service center dichtbij ons kantoor, dus was het evident om samen te werken. Ondertussen zijn zij verhuisd, maar is de goede verstandhouding wel blijven bestaan. We weten dat zij verzorgd werk afleveren en heel flexibel zijn. Ook hun persoonlijke aanpak vind ik belangrijk. De afstand maakt dus niet meer uit, de vertrouwensrelatie is er. En dat is toch wel het fundament van elke goede samenwerking.”


 

Deel deze pagina