Klimmen op de Koppenberg!

Klimmen op de Koppenberg!

Dinsdag 1 november sponsort Autoglass Clinic opnieuw een Cyclocross! Ditmaal is de Koppenbergcross in Oudenaarde aan de beurt, een wedstrijd die deel uitmaakt van de X²O Badkamers Trofee. Aangezien deze veldrit traditioneel doorgaat op Allerheiligen, staat deze wedstrijd ook wel bekend als de ‘Allerheiligencross’.

De Koppenbergcross vindt plaats in het Oost Vlaamse Melden bij Oudenaarde en dankt zijn naam aan de steile Koppenberg die in de wedstrijd verwerkt zit. Het parcours is identiek aan de editie van vorig jaar: lastige hellingen en spectaculaire afdalingen die elkaar in snel tempo opvolgen.

Het hoogtepunt van de wedstrijd blijft uiteraard de intense kasseiklim richting finish bovenop de beruchte Bult van Melden a.k.a. de Koppenberg. Door de heftige beklimming wordt het parcours door kenners wel eens beschouwd als één van de zwaarste parcoursen van alle Vlaamse profcrossen.

Komen jullie mee supporteren op deze feestdag? Wij zullen alvast van de partij zijn ter plaatse maar ook op tv aangezien de wedstrijd zal worden uitgezonden op Sporza!

Sportieve groeten!


 

Deel deze pagina