Kalibratie: omdat je autoruit de ogen is van je GPS, ABS, cruise control…

Kalibratie: omdat je autoruit de ogen is van je GPS, ABS, cruise control…

Enig idee hoe onder meer jouw Park Assist, Lane Departure Warning en cruise control kunnen zien? Dankzij geconnecteerde sensoren en minuscule camera’s in jouw autoruit. Een autoruit vervangen, betekent dus ook die koppelingen weer op punt zetten. Een woordje uitleg.

Haast alle wagens zijn uitgerust met heel wat technische snufjes en elektronische rijhulpsystemen. Denk aan automatische lichten, ABS-systemen, cruise control, noodremassistentie… Die lijst wordt altijd maar langer.

Sensoren of camera’s van die systemen zijn vaak geïnstalleerd in of op de autoruit. Wanneer we die vervangen, koppelen we die systemen dan ook los. Om ze daarna te opnieuw te koppelen.

Maar die herinstallatie is nog maar het begin. We moeten al die systemen ook weer perfect afstellen. Dat doen we tijdens het kalibreren. Want elke verandering aan de wagen – zoals een nieuwe autoruit dus – heeft ook een invloed op de gekoppelde systemen. De montage van een nieuwe autoruit kan voor een andere positionering van die systemen zorgen. Soms maar een paar millimeter, maar zelfs dat kleine verschil heeft een enorme impact.

Waarom is het belangrijk?

Beeld je in: je wagen is uitgerust met voetgangersdetectie. Maar dat systeem is na vervanging van je autoruit niet gekalibreerd. Hierdoor gebeuren de metingen met een paar millimeter verschil. Maar die enkele millimeters veranderen al snel in centimeters en meters als je aan het rijden bent. Het verschil tussen een aanrijding of een voetganger die toch veilig kan oversteken.

Kalibratie in onze service centers

Het is dus belangrijk dat de kalibratie erg nauwkeurig gebeurt. Om je systemen weer optimaal af te stellen, maken we daarom gebruik van een meettoestel, lasers en een afgestelde simulatiewand. Om zeker te zijn dat er geen afwijkingen zijn, moet die wand volledig waterpas en perfect afgesteld staan op de wagen en de omgeving. We zullen je wagen daarom altijd kalibreren in een van onze service centers. Zo kunnen we het beste resultaat garanderen. Voor minder gaan we uiteraard niet.

Wil jij ook alleen maar het beste voor jouw klanten? Ga dan in zee met Autoglass Clinic en kies voor authenticiteit, persoonlijkheid en lokaal ondernemerschap. Neem contact met ons op voor een mogelijke samenwerking of meer informatie.


 

Deel deze pagina