Een sticker op het sterretje in je voorruit: waarvoor dient dat nu weer?

Een sticker op het sterretje in je voorruit: waarvoor dient dat nu weer?

Je rijdt op de snelweg en een opvliegend steentje raakt je voorruit. Met een sterretje in je voorruit als gevolg. Verdorie… Niet iedereen heeft meteen tijd om zijn wagen te laten herstellen. Wat je in de tussentijd wel kunt doen, is een beschermende sticker op het sterretje in je voorruit plakken. Maar waarom is een sticker op dat sterretje in je voorruit goed? En waarom best toch niet te lang met een sterretje in je voorruit rondrijden – sticker of geen sticker? We leggen het uit.

Een mooiere herstelling

Door het sterretje in je voorruit met een sticker dicht te plakken, bescherm je de inslag tegen externe invloeden. Denk aan het vele stof dat op je voorruit terechtkomt, water tijdens een regenbui… Als al dat vuil toch in het sterretje terechtkomt, bemoeilijkt dat de herstelling van je autoruit. Het kan de inslag groter maken (denk maar aan vriesweer) en beïnvloedt het eindresultaat in negatieve zin. 

Onderneem actie

Met een sticker op het sterretje in de voorruit van je auto, kan je helaas niet vermijden dat het sterretje verder barst. Daarom is het belangrijk dat je niet te lang blijft rondrijden met dat sterretje. Want je autoruit is onderdeel van de carrosserie van je wagen. En wanneer je door een put rijdt, wordt die slag niet alleen opgevangen door de vering van je auto, maar ook door de carrosserie. En dat voelt je voorruit dus ook. Heb je dan een sterretje in je voorruit, bestaat er bij elke schok de kans dat het sterretje verder barst. En je kent het spreekwoord: voorkomen is beter dan genezen. 

Plak dus zeker die sticker op het sterretje in je voorruit

Een sticker op het sterretje in je voorruit zorgt dat we je sterretje beter kunnen herstellen. Maar stel die herstelling niet te lang uit, anders wordt dat sterretje alleen maar groter. In dat geval wordt het litteken op je autoruit meer zichtbaar, of moeten we je autoruit volledig vervangen. Stel ons gerust al je vragen, of plan nu al je afspraak in! 


 

Deel deze pagina