‘Autoruiten zijn een boeiend product’

‘Autoruiten zijn een boeiend product’

De autowereld sprak Olivier Delecluyse altijd al aan. Toch studeerde hij eerst licentiaat vertaler. “Ik wou als kind al garagist worden, maar mijn vader vond dat ik eerst een hoger diploma moest halen. Ik heb twee weken als vertaler gewerkt, maar het was dus echt niets voor mij (lacht).” Zo kwam Olivier toch in de autosector terecht. Tegenwoordig leidt hij als lokaal ondernemer de service centers van Autoglass Clinic in Brugge en Ieper.

Autoglas als nicheproduct

“Ik vond autoruiten altijd een boeiend product, het is echt iets specifieks binnen de carrosserie,” vertelt Olivier. “Ik volgde wel avondschool carrosserie, maar in de meeste opleidingen komen autoruiten niet of nauwelijks aan bod. Ik heb zelf mijn ogen de kost gegeven en al doende geleerd. En ik ben er op die manier toch ook geraakt. Een goede dosis handigheid en gezond verstand zijn daarbij altijd een voordeel.”

Om dat gat in het huidige onderwijssysteem op te vullen, geven Olivier en zijn team ook zo’n twee keer per jaar opleidingen op technische scholen. Ze leren er studenten een ruit herstellen en vervangen. “Dat is niet alleen interessant voor hen, maar ook voor ons. Ieder jaar hebben we daardoor een aantal jobstudenten. Wij doen zo aan scouting in ruil voor onze kennis en ervaring. Een mooie wisselwerking tussen lokale ondernemers en lokale instanties.”

Lokale ondernemer bij Autoglass Clinic

“Ondernemer zijn, maar toch onder de vlag van Autoglass Clinic werken, heeft voor beide partijen voordelen,” vindt Olivier. “Als lokale ondernemer heb ik een sterke voeling met de regio hier. Dat maakt dat ik dicht bij mijn klanten sta. Zeker bij andere zelfstandigen van hier in de buurt, want daar geldt ‘ons kent ons.’ Een troef voor Autoglass Clinic. Voor ons is het dan weer positief om een nationale overkoepeling te hebben, want dat verhoogt de herkenbaarheid. En betekent dat nieuwe klanten je sneller vertrouwen.”

En het voordeel voor de klant? “Simpel, wij gaan echt tot het uiterste. Wij gaan altijd een stap verder om onze klanten tevreden te stellen, want als zelfstandige moet ik zeker zijn dat de zaak goed draait. Onze zelfstandigheid werkt motiverend en dat merken onze klanten ook wel. De motivatie is bij ons heel aanwezig.”

Samenwerken met lokale ondernemers die gepassioneerd zijn door hun vak? Kies dan voor Autoglass Clinic. Contacteer ons voor meer informatie over onze service en samenwerkingsmogelijkheden.


 

Deel deze pagina